Tavşanlı kömür sahasında lavvar tesisi kurulacak
  1. Anasayfa
  2. Haberler

Tavşanlı kömür sahasında lavvar tesisi kurulacak

0

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde TKİ’nin kömür ocaklarından çıkarılan kömürün zenginleştirilmesi için 2.160.000 ton/yıl kapasiteli tesis kurulacak.

TKİ Garp Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü uhdesinde bulunan Kütahya ili, Tavşanlı ilçesi, Tunçbilek beldesindeki 36111 ruhsat numaralı (EN: 1153802) ruhsat sahası sınırları içerisinde Zafer Maden İnş. San. A.Ş. tarafından Lavvar Tesisi kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin bedeli yaklaşık 10 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Yaklaşık 3 hektar alanda işletilecek olan lavvar tesisinde TKİ Kurumu Garp Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’ne ait kömür ocaklarından çıkartılan kömür işletilecek. Lavvar tesisi kapasitesi ise 2.160.000 ton/yıl olacak. Tesis toplam 40 kişiye iş imkanı sağlayacak.

LAVVAR TESİSİ NEDİR?

Kömür kil, kum ve karbonatlar gibi çeşitli özelliklerde bulunabilen malzemeler içermektedir. Aynı zamanda kömür hazırlama veya kömür yıkama/temizleme olarak da bilinen kömür zenginleştirme, daha temiz bir ürün elde etmek için tüvenan kömürden sözü edilen minerallerin ayrıldığı temizleme işlemidir. Aynı zamanda kömür müşteri talepleri doğrultusunda boyutlandırılır. Kömür yıkama, sülfür ve mineral miktarını düşürmek suretiyle kömürün kalorifik değerini ve dolayısıyla kalitesini artırır. 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir