Tosyalı’dan Angola’da Sonangol ile Ortak Çelik Yatırımı
0

Tosyalı Holding, Angola’daki iştiraki Tosyalı Iron & Steel Angola S.A. (“TISA”) ile ülkenin en büyük petrol ve gaz şirketi olan Sonangol’u ortaklık yapısına dahil ederek Angola’daki demir çelik yatırımlarını daha da güçlendirme kararı aldı. Bu yeni ortaklık ile Tosyalı, Angola’da mevcut demir cevheri yatırımını genişleterek entegre bir demir çelik tesisi kurmayı planladığını duyurdu. Bu açıklama, Angola Cumhuriyeti Maden Kaynakları, Petrol ve Gaz Bakanı Diamantino Pedro Azevedo ve beraberindeki heyetin Tosyalı Demir Çelik İskenderun Tesisini ziyareti sırasında yapıldı.

Tosyalı’nın Afrika’daki Yatırımları Genişliyor
Global yeşil çelik üreticisi Tosyalı, Türkiye, Cezayir, Libya, Senegal, Angola ve İspanya’daki yatırımları ile dikkat çekiyor. Afrika kıtasındaki varlığını güçlendiren Tosyalı, Angola’da Sonangol ile yeni bir iş birliğine giderek yatırımlarını büyütmeye devam ediyor.

Angola Cumhuriyeti Maden Kaynakları, Petrol ve Gaz Bakanı Diamantino Pedro Azevedo, Angola’nın Türkiye Büyükelçisi Jose Gonçalves Martins Patricio ve Sonangol Yönetim Kurulu Başkanı Sebastiao Gaspar Martins’in Tosyalı Demir Çelik İskenderun Tesisini ziyareti sonrasında yapılan açıklamada, Tosyalı’nın Angola’daki demir cevheri yatırımına entegre bir demir çelik tesisi eklemek için Sonangol ile iş birliği yapacağı duyuruldu.

Yeni Çelik Tesisi ve Kassinga Bölgesi Yatırımları
Bu ortaklık kapsamında, Kassinga Bölgesi’ndeki demir cevheri madenlerinin yeniden faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Ayrıca, başkent Luanda’nın güneybatısındaki Mocamedes’te bulunan Sacomar Maden Terminali’nde entegre bir çelik tesisi kurulacak. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bu iş birliğinin hem Angola’nın demir-çelik ve madencilik sektörlerine hem de ülkenin petrol ve gaz dışı sektörlere yönelme stratejisine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Angola’nın Endüstriyel Kalkınmasına Katkı
Tosyalı, Angola’daki en büyük demir cevheri rezervlerine sahip olan Kassinga Bölgesi’nde yatırımlarını sürdürüyor. 2 milyar ton demir cevheri rezervine sahip bu proje ile yıllık 10 milyon ton demir cevheri işleme kapasitesine ulaşılması hedefleniyor. 2027 yılında tamamlanması planlanan yeni çelik tesisi ile birlikte, madenden tesise uzanan tam entegre bir endüstri kompleksi kurulacak. Bu proje, Angola’nın petrol ve doğalgaz dışı sektörlerdeki endüstriyel yatırımlarının önünü açarak, yerel ekonominin daha da geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir