Kontek, şirketlere enerji verimliliği projeleri sunuyor
  1. Anasayfa
  2. Haberler

Kontek, şirketlere enerji verimliliği projeleri sunuyor

0

Endüstriyel otomasyon ve taahhütleri ile enerji verimliliği çözümleri sunan Kontek, Türkiye ve yurtdışında birçok ülkede enerji verimliliği ve taahhüt projeleri devreye alıyor. Şirket, Türkiye ve birçok ülkede büyük firmalara enerji verimliliği proje çözümleri sunuyor.

Elektrik mühendisliği firması olarak hizmetlerine devam ettiklerini söyleyen Kontek Enerji Verimliliği ve Drives Direktörü Hakan Çınar, “25. yılımızda Konar Enerji ile birleşerek otomasyon, taahhüt, mühendislik sürücüleri, enerji verimliliği, solar EPC ve işletme bakım alanlarında tüm faaliyetlerimizi ‘enerji ve ötesi’ mottosuna paralel planlamış bir organizma haline getirdik. Son kurulan yeni birimimiz ‘Mühendislik Sürücüleri ve Uygulamaları’ ile ağır sanayiye özel OG ve Yüksek güçlü AG Sürücü uzmanlığımızla ve taahhüt tecrübemizle desteklenen çözümlerimizle enerji verimliliği projeleri gerçekleştiriyoruz” dedi. 2019’da kurdukları Loggma Yazılım A.Ş ile, yapay zekâ algoritmaları kullanarak güneş enerjisi santrallerinde performans arttırıcı çözümler sunan Solarify ve Enerify ürünlerini geliştirdiklerini belirten Çınar, dijitalizasyon, yapay zekâ ve yazılıma yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Motor hız kontrolü gereken proseslerde kullanılan dünyaca ünlü markaların distribütörlüğünü yaparak satış ve servisini verdiklerini dile getiren Çınar, “Özellikle demir-çelik, çimento, petro-kimya, maden ve tekstil gibi sektörlerin pompa, fan, kırıcı, vinç, chiller, kompresör ekipmanlarında uygulamanın izin verdiği ölçüde ve proses geri bildirimler ile hız kontrol uygulamaları yapıyoruz. Bu uygulamalar prosesin cinsine göre enerji tüketiminde ciddi düşüşler sağlıyor. Motor hız kontrolü projeleri önde gelen enerji verimliliği uygulamaları arasında yer alıyor” dedi.

“Habaş ve Tosçelik’te de enerji verimliliği projeleri geliştirdik”

Enerji verimliliği alanında odaklandıkları proseslerin genellikle fan ve pompa uygulamaları olduğuna dikkat çeken Çınar, “Pompalarda enerji verimliliği konusunda Habaş’ta proje yürüterek 8 bin 500 evin yıllık enerji tüketimine denk olan, 30 bin MWh/Yıl enerji tasarrufu sağladık. Yıllık 20 bin ton karbondioksit oluşumunu engelledik. Fan uygulaması referanslarımızdan biri Tosçelik. Burada toz tutma fanı motor toplam gücü 1800 kW idi. Sistemdeki motorlara hız kontrol cihazı ( VFD) takarak yüzde 15 enerji verimliliği sağladık” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir