Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde yaklaşık 1,5 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), atıkların işletilmesine ilişkin eğitimleri tamamlayarak sorumluluk bölgesindeki tüm illerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.
Şirket, sürdürülebilirlik esasıyla doğal kaynakların korunması ve geri dönüşümün yaygınlaştırılması noktasında insana ve çevreye değer katacak uygulamaların takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.
Sorumluluk bölgesi illerde yaklaşık 1,5 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Çoruh EDAŞ, sürdürülebilirlik esasıyla insana ve çevreye değer katan uygulamalarına devam ediyor. Kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle çalışan Şirket, proje ve çalışmalarıyla enerjiyi tasarruflu ve verimli kullanmaya yönelik bilinçlendirme çalışmalarının önemine değinerek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedefliyor. Çoruh EDAŞ, bu farkındalık ve bilinçle Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde atıkların işletilmesine ilişkin eğitimleri tamamlayarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği’nde yer alan israfın önlenmesi, atık toplama alanlarının oluşturulması, çalışanlara çevre ile ilgili eğitimlerin verilmesi gibi önemli sorumlulukları yerine getiren Şirket, ‘Sıfır Atık Eylem Planı’ oluşturarak süreci hızlandırma yoluna gitti. Sıfır Atık Eylem Planı çerçevesinde oluşturulan Koordinasyon Kurulu, mevcut durumun değerlendirmesini yaparak bir yol haritası belirledi. Bu kapsamda gerekli tedarikler sağlanıp eğitimler verildi. Kısa sürede elde edilen başarı sonucunda Çoruh EDAŞ, sorumluluk bölgesindeki tüm illerde ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazanarak çevresel sürdürülebilirlik faaliyetlerindeki çalışmalarını tescilledi.
“Sürdürülebilir Büyümeye Önem Veriyoruz”
Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın, “Tüm süreçlerimizde sürdürülebilirliği esas alarak 2020 – 2021 yılları arasında 1 milyon 505 bin 131 kilogram hurda metal ile 168 bin 298 kilogram hurda plastiği geri dönüşüme kazandırarak 1 milyon 938 bin kWh enerji tasarrufu sağladık. Ayrıca, 1 milyon 850 bin kilogram ağaç direğimizi geri dönüşüm kapsamında değerlendirerek 5 milyon 577 kWh enerji tasarrufu yaptık. Sürdürülebilirlik esasıyla insanı ve çevreyi odağına alan yaklaşımımızı Sıfır Atık Belgesi ile tescilledik. Çevre yönetim ekibimiz koordinesinde çalışanlarımızın atık yönetimi konusundaki farkındalığı uygulamalarımızı daima ileri taşıyor. Sürdürülebilirlik her zaman öncelikli planlarımız arasında yer alacak. Bu kapsamda çevresel hedeflerimizi yerine getirmek için sürecin takipçisi olacağız” mesajını verdi.
Kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla atık yönetimi adımlarını kurgulayan Çoruh EDAŞ, doğal kaynakların korunması, geri dönüşümün yaygınlaştırılması ve evsel nitelikli katı atık (çöp) miktarının azaltılmasıyla birlikte ülke ekonomisine de katkı sağlamayı amaçlıyor.