Türkiye’nin en büyük araç üreticilerinin “A” sınıfı tedarikçisi olan DİTAŞ, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı.
Otomotiv sanayine kaliteli, teknolojik ve yenilikçi direksiyon ve süspansiyon sistem parçaları sunan DİTAŞ, paydaşları için değer yaratıp müşteri memnuniyetini ön planda tutmanın yanı sıra, enerji kullanımında verimliliğin artırılmasına dair adımlar atmaya devam ediyor. DİTAŞ, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda; küresel ölçekte enerji mevzuatına uyumun sistematikleştirilmesi ve enerji verimliliğinin artırılmasına katkı sağlanması hedefleriyle uluslararası standardizasyonu öngören ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi‘ni almaya hak kazandı.
Kendi alanında ISO 50001 belgesine sahip tek şirket!
DİTAŞ, orijinal ekipman pazarı standartlarına uygun, yüksek kaliteli ürünleri, tasarım yetkinliği, sürdürülebilirlik süreçleri, entegre tesisleri ve tecrübesiyle yıllardır öncülüğünü koruyor. Enerji kullanımının azaltılarak, tasarrufun sağlanması, karbon ayak izinin küçülmesine ve doğal çevrenin korunmasına katkı sağlayan ISO 50001 Belgesi’ni almaya hak kazanan DİTAŞ, kendi alanında da bu belgeye sahip tek şirket olma özelliğini taşıyor.
Kuruluşların enerji politikalarını belirlemesi, enerji yönetim sisteminin performansını değerlendirerek iyileştirmelerin yapılmasını esas alan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, çevrenin korunması, kaynakların etkin kullanımı ve enerji politikalarının resmiyet kazanmasını sağlıyor.
Konuyla ilgili görüşlerini aktaran DİTAŞ Genel Müdürü Osman Sever, DİTAŞ olarak, BM’nin kalkınma hedefleri, Doğan Holding Değerleri ve DİTAŞ hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini, geleceğe yatırım için çevresel etkiyi en aza indirmeye çalıştıklarını ifade etti.
Çevre politikaları kapsamında enerji ve sera gazı yönetimi, atık yönetimi, su yönetimi ve biyoçeşitlilik konularına odaklandıklarını belirten Osman Sever, bu amaçla çalışmalarını yürüttüklerini, çevre, kalite ve enerji sertifikaları ile de belgelemeyi hedeflediklerini kaydetti. İklim değişikliği ve pandemi koşulları gibi çevresel krizlerin artmasının yeşil dönüşüm sürecinde hızlı aksiyon almalarına neden olduğunu ileten Osman Sever, 24 ay içerisinde alınması öngörülen belge için gerekli çalışmaların yapılarak 6 ay içerisinde almaya hak kazandıklarını belirtti.